Reabilitarea sistemului de termoficare – Etapa a II-a. Progresul lucrărilor

Municipiul Focșani anunță progresul substanțial al lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare urbană din cadrul Proiectului ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice Etapa a II-a”.

Principalele lucrări din cadrul Proiectului au constat în înlocuirea conductelor vechi, procurarea și montarea conductelor preizolate pentru distribuția energiei termice în scopul reducerii pierderilor și creșterii eficienței sistemului.

Până în prezent, s-au realizat cca. 90% din volumul lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare urbană a Municipiului Focșani, respectiv:

  • 5,585 km de conducte noi preizolate în locul celor vechi (echivalentul a 2,5 km traseu rețele termice de transport);
  • 39,517 km de conducte noi preizolate pentru infrastructura secundară (echivalentul a 9,8 km traseu rețele termice de distribuție);
  • 8 PT din care 6 reabilitate și 2 complet noi.

Indicatorii de realizare ai Proiectului sunt următorii: reabilitarea rețelelor termice de transport pe o lungime de 3 km, a rețelelor de distribuție pe 11 km, precum și a 9 puncte termice.

Pe această cale, atât Primarul Municipiului Focșani cât și UMP, împreună cu operatorul ENET SA mulțumesc pentru înțelegere cetățenilor racordați la SACET (Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică) și își cer scuze pentru tot disconfortul creat.

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați Asistentul Managerului de Proiect din cadrul UMP – Unitatea de Management a Proiectului, Municipiului Focșani, dl. Dan Brașov:

tel. 0237 236 000 int.212

email: brasov@focsani.info